De laatste actualiteiten rondom ons vakgebied en onze cursussen.

Het laatste nieuws met betrekking tot veiligheid op het gebied van arbeidsmiddelen keuren. Eigen Keurmeester is op de hoogte de belangrijkste ontwikkelingen en zet ze voor u op een rijtje.

Apparatentester aankoopadvies

1 december 2023

Bent u op zoek naar een NEN 3140 apparatentester en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u in het maken van een keuze! 

Meer lezen

Een keurmeestercursus volgen in de Engelse taal

17 juli 2023

Heeft u medewerkers in dienst die er gebaad bij zijn om (één van) onze cursussen bij te wonen in de Engelse taal?

Meer lezen

Aanwijsbeleid

1 februari 2023

Wanneer u een keurmeester in dienst heeft of inhuurt, moet deze deskundig zijn en gemachtigd worden om alleen of gezamenlijk aan uw machines te mogen werken. Heeft u al nagedacht over de nodige onderlinge afspraken?

Meer lezen

Hulp op locatie

8 november 2022

Heeft u ergens een e-learning gevolgd en komt u er niet uit? Bevat uw tester te veel mogelijkheden? Zijn de arbeidsmiddelen nèt even anders dan in de cursus? Of weet u gewoonweg niet waar en hoe te beginnen?
Neem contact op en wij sturen een docent-keurmeester voor hulp op locatie! 

Meer lezen

Tegemoetkoming in de studiekosten 

6 september 2022

Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt voor een van onderstaande tegemoetkomingen in de studiekosten.

Meer lezen

Online bijscholing voor keurmeesters

4 november 2021

Hoe zit het met die bijscholing?
Het arbobesluit zegt dat je deskundig moet zijn om gereedschap te mogen keuren. In de wetgeving staat daar geen geldigheid voor, in normen staat soms wel een herhalingsadvies. 

Meer lezen

Veilig de weg op met de motor checklist

27 oktober 2021

APK voor de motor is niet altijd verplicht maar het geeft wel een veilig gevoel als je met een motor die in orde is de weg op gaat. 

Meer lezen

Klantcase: Novaflow Milieuadvies

19 september 2019

Eigen Keurmeester verzorgt onder de naam Multi Challenge veiligheidskundige adviezen voor MKB-bedrijven. Wij beschikken over een interne gecertificeerde arbo-kerndeskundige die Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) mag toetsen. Vandaag vertellen we u graag over Novaflow Milieuadvies, waar we al jaren mee samenwerken. 

Meer lezen

Welke keuringen zijn voor mijn MKB belangrijk?

25 juli 2019

Als werkgever, opdrachtgever, verhuurbedrijf of zelfstandige met arbeiders onder uw gezag is een ernstig arbeidsongeval een verschrikkelijke gebeurtenis waarvoor u uw personeel wilt behoeden. De impact is groot en heeft vaak onvoorziene gevolgen.

Meer lezen

Eigen Keurmeester start OVK-opleiding

28 mei 2019

In samenwerking met Gelling Publishing & training, organiseerd Eigen Keurmeester per september 2019 de opleiding Operationeel Veiligheidskundige. Dè cursus voor o.a. preventiemedewerkers en V&G-functionarissen. Met registratie in het landelijk SKO-Hobéon register.

Meer lezen

Wat voor invloed heeft een veilige werkplek?

21 mei 2019 

Werknemers kunnen zich beter kunnen concentreren en zijn alerter wanneer ze werken in een veilige omgeving. Het hebben van de juiste certificaten en het voldoen aan relevante keurmerken bevordert niet alleen de veiligheid binnen uw bedrijf, maar kan ook de betrokkenheid van uw werknemers vergroten. 

Meer lezen

De gevaren wanneer u apparaten niet of te laat keurt

16 april 2019

Apparaten hebben een CE-markering, wat zoveel betekent als “in overeenstemming met de Europese regelgeving”. Deze markering zegt niets over de staat na ingebruikname of tijdens het gebruik. Wanneer uw apparaten niet of te laat gekeurd worden, bestaat de kans dat verslechtering optreed, welke gepaard kan gaan met risico’s voor de gebruiker. Het is daarom zaak om apparaten tijdig te keuren. Weet u hoe het zit met de keuring van uw apparatuur? 

Meer lezen

BKK Bodemadvies BV gaat (goed) gekeurd 2019 in

14 februari 2019

Onlangs bracht Eigen Keurmeester een bezoek aan BKK Bodemadvies BV. Zij zijn 2019 goed van start gegaan en beginnen het jaar met een positieve keuring! Op vrijdag 25 januari bezocht Roy van Eigen Keurmeester het bedrijf om diverse gereedschappen en de sanitair unit te keuren.

Meer lezen

Het 70:20:10-concept

15 januari 2019

Het 70:20:10-concept, wat is het en wat leren we ervan? Het concept geeft een weergave over hoe medewerkers leren en in welke fases dit komt. 

Meer lezen

Nieuwe norm voor bedrijfsvoering van elektrische laagspanningsinstallaties

2 januari 2019

Met ingang van 1 december 2018 is de NEN 3140 vervangen door een nieuwe versie. De norm voor bedrijfsvoering van elektrische laagspanningsinstallaties, omvat ook het onderwerp “Inspectie van elektrische arbeidsmiddelen”. Deze normtekst wordt in Nederland gezien als stand van de wetenschap met betrekking tot keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Opdrachtgevers en toezichthouders verwachten veelal dat de laatste versie van de NEN 3140 wordt toegepast.

Meer lezen

Zelf uw apparaten testen dankzij Eigentester.nl

14 december 2018

Zelf uw apparaten testen? Dat kan! Echter is daarvoor natuurlijk wel een eigen testapparaat noodzakelijk. Eigen Keurmeester heeft voor u een selectie aan kwalitatief hoogwaardige testers samengesteld op de website www.eigentester.nl. Met de juiste apparatuur en kennis kunt u namelijk ook prima zelf aan de slag met het testen van uw apparaten.

Meer lezen

Hoe ziet een cursusdag er uit bij Eigen Keurmeester?

13 november 2018

We merken dat deelnemers het prettig vinden om vooraf te weten wat een cursus bij Eigen Keurmeester inhoudt. Om inzichtelijk te maken hoe zo’n cursusdag er nu eigenlijk uit ziet, geven we jullie graag een omschrijving van de dag bij ons!

Meer lezen

Planmatig tijd besparen? Keur dan uw (elektrische) apparatuur en gereedschappen in fases! 

3 september 2018

Het is voor ieder vakgebied natuurlijk verschillend, maar in veel branches wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van (elektrische) apparatuur en gereedschappen...

Meer lezen
Nieuwsoverzicht

Heeft u een vraag over een nieuwsitem of wilt u meer weten over ons trainingsaanbod?

meer info ons cursus aanbod
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester