Cursisten EKM

Herhalingscursussen voor Keurmeesters

Ik wil mij DIRECT inschrijven

Herhalingscursus

Voor wie en waarom?
Een herhalingscursus is geschikt voor keurmeesters die over een certificaat beschikken waarvan de geldigheid is verlopen of welke behoefte hebben aan bijscholing.

Als keurmeester zijnde is het noodzakelijk om kennis en vaardigheden op peil te houden zodat er in de praktijk op een veilige manier gewerkt kan worden. Om dit aan te kunnen tonen, bieden wij herhalingscursussen aan.  

Er zijn diverse mogelijkheden om uw keurmeestercertificaat te vernieuwen:

 • Reguliere herhalingscursus bij Eigen Keurmeester 
 • Herhalingscursus op maat te Hapert. Hierin is ook privéles mogelijk
 • Online bijscholing op maat (ook privéles)
 • In-company herhalingscursus op maat in uw bedrijf

Neem voor alle maatwerk-mogelijkheden contact met ons op. 

contactgegevens 

Aanbod herhalingscurssussen bij Eigen Keurmeester.
Voor alle keurmeestercursussen uit het aanbod van Eigen Keurmeester kan een herhalingscursus gevolgd worden. Deze worden gegeven aan de trainingslocatie van Eigen Keurmeester in Hapert.

We zien dat het in de praktijk soms lastig blijkt om een herhalingscursus in te plannen omdat de keurmeesters elke dag ingezet worden om hun expertise uit te voeren.
Daarom houden we er bij Eigen Keurmeester rekening mee dat enkele herhalingscursussen een aantal keer per jaar, per dagdeel en op verschillende dagen en tijden aangeboden worden.

De (basis) cursus voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen (NEN 3140) is koploper als het gaat om het meest aantal bezochte keurmeestercursussen binnen Eigen Keurmeester. Daarom wordt deze herhalingscursus meermaals aangeboden. 

U bent van harte welkom om meerdere herhalingscursussen op een dag te komen volgen.  Zo vindt u bijvoorbeeld de herhalingscursus voor het keuren van magazijnstellingen of hijs en hefmiddelen terug als vast onderdeel binnen ons trainingsaanbod.
Deze kunt u ook per dagdeel volgen in combinatie met een andere herhalingscursus op dezelfde dag.

Tijdens de herhalingscursus keuren van ladders, trappen en rolsteigers is er een nieuwe toevoeging; keuren van mobiele dakrandbeveiliging.

Klik  hiernaast op een van de datums op 'inschrijven voor deze cursus' om u te voorzien van een plek voor één van onze herhalingscursussen.

Tools 
Elke cursist ontvangt lesmateriaal op een USB-stick met handige bestanden zoals registratieformulieren en korte instructievideo’s voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Compleet en goed lesmateriaal maakt het volgen van de cursus aangenamer. Eigen Keurmeester gaat zorgvuldig om met het lesmateriaal. Daarnaast ontvangt elke cursist tijdens de NEN 3140 keurmeester training handige hulpmiddelen zoals een NEN 3140 meetwaardenkaart. Zo kunt u na afloop van de cursus direct aan de slag als deskundig keurmeester van elektrische arbeidsmiddelen.

Indien gewenst, kunt u uw eigen apparatentester meenemen naar de cursus. Maar het is geen enkel probleem als u (nog) niet in het bezit bent van een apparatentester. U kunt er dan gewoon één van ons gebruiken. Wanneer u overweegt om een apparatentester aan te schaffen dan verwijzen we u graag naar de website EigenTester.nl. Eigen Tester is onderdeel van Eigen Keurmeester, voor hoogwaardige apparatuur en een eerlijk advies bij uw aankoop.

Kosten
De kosten voor het volgen van een herhalingscursus bedragen € 195,- per persoon exclusief btw. U hoeft de cursus pas achteraf te betalen.
Wilt u meerdere cursussen op een dag volgen?
Dan betaalt u €325,- voor twee cursussen op een dag, en €425,- voor drie cursussen op een dag.

Wanneer u zich inschrijft met één of meerdere collega’s, die tegelijkertijd deel nemen aan dezelfde cursus op dezelfde datum, dan kunt u daar bovenop nog eens profiteren van onze staffelkortingen:

 • 2 cursisten = € 10,- korting per persoon exclusief btw
 • 3 cursisten = € 20,- korting per persoon exclusief btw
 • 4 cursisten of meer = € 30,- korting per persoon exclusief btw

Tijdens deze herhalingscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wetgeving: Arbobesluit 
 • Normen: NEN 3140, EN 50678, EN 50699, NEN 2484, EN 131, EN 1004, EN 13374
 • Visuele inspectie en beproeving 
 • Deskundigheid volgens Arbobesluit
 • Gebruik van diverse apparatentesters 
 • De meest recente regelgeving 

Cursusduur

De herhalingscursussen duren enkele uren per training. Meerdere cursussen kunnen gecombineerd worden op een dag of afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Deze cursusdag bestaat uit theorie en praktijk. Koffie, thee en diverse frisdranken zijn inbegrepen bij de cursus. Bij een combinatie van meerdere herhalingscursussen is ook de lunch inbegrepen. 

Locatie
Hapert (NB) of incompany in heel Nederland en België.

Kosten
De kosten van een herhalingscursus bedragen € 195,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.

Bij een combinatie van meerdere herhalingscursussen op één dag wordt een korting berekend. Prijzen zijn exclusief btw. U hoeft de cursussen pas achteraf te betalen.

direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie medewerkers deel laten nemen nemen aan een herhalingscursus? Op verzoek is het mogelijk om alle herhalingscursussen in-company te verzorgen in heel Nederland en België. Op speciaal verzoek kan zelfs een 1 op 1 maatwerkcursus verzorgd worden of begeleiding tijdens het keuren in de praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Tegemoetkoming in de studiekosten
Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt voor een van onderstaande tegemoetkomingen in de studiekosten:

 • Wij Techniek: opleidingsvouchers tot maximaal € 1500.- per werknemer per jaar. Kijk op www.wij-techniek.nl voor meer informatie. Alle keurmeestercursussen van Eigen Keurmeester zijn goedgekeurd en staan in het cursusaanbod op de website van Wij Techniek 
  Stichting OOM Organisatie Metaalbewerking: tegemoetkoming tot 50 % van de scholingskosten, kijk voor meer informatie op www.oom.nl

Schrijf u direct in voor de herhalingscursus voor Keurmeesters!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester