Herhalingscursussen voor Keurmeesters

Ik wil mij DIRECT inschrijven

Herhalingscursus

Een herhalingscursus is geschikt voor keurmeesters die over een certificaat beschikken waarvan de geldigheid is verlopen of welke behoefte hebben aan bijscholing. Als keurmeester is het noodzakelijk om kennis en vaardigheden op peil te houden, dit is aan te tonen met een herhalingscursus.

Voor alle keurmeestercursussen uit het aanbod van Eigen Keurmeester, kan een herhalingscursus gevolgd worden. 

Er zijn diverse mogelijkheden om uw keurmeestercertificaat te vernieuwen:

 • Herhalingscursus op maat te Hapert, ook privéles mogelijk 
 • In-company herhalingscursus op maat in uw bedrijf 
 • Online bijscholing op maat (ook privéles)
 • Reguliere herhalingscursus bij Eigen Keurmeester 

Neem voor alle maatwerk-mogelijkheden contact met ons op. contactgegevens 

Twee keer per jaar kunt u aan de trainingslocatie van Eigen Keurmeester een herhalingscursus voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen (NEN 3140) en een herhalingscursus voor het keuren van ladders, trappen en rolsteigers volgen.

Tijdens deze bijscholingsdag wordt 's ochtend de herhalingscursus keuren van elektrische arbeidsmiddelen gegeven en in de middag de herhalingscursus voor het keuren van ladders, trappen, rolsteigers. 

Tijdens de herhalingscursus keuren van ladders, trappen en rolsteigers is er een nieuwe toevoeging; keuren van mobiele dakrandbeveiliging.

Tools / Lesmateriaal
Elke cursist ontvangt lesmateriaal op een USB-stick met handige bestanden zoals registratieformulieren en korte instructievideo’s voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Compleet en goed lesmateriaal maakt het volgen van de cursus aangenamer. Eigen Keurmeester gaat zorgvuldig om met het lesmateriaal. Daarnaast ontvangt elke cursist tijdens de NEN 3140 keurmeester training handige hulpmiddelen zoals een NEN 3140 meetwaardenkaart. Zo kunt u na afloop van de cursus direct aan de slag als deskundig keurmeester van elektrische arbeidsmiddelen.

Indien gewenst, kunt u uw eigen apparatentester meenemen naar de cursus. Maar het is geen enkel probleem als u (nog) niet in het bezit bent van een apparatentester. U kunt er dan gewoon één van ons gebruiken. Wanneer u overweegt om een apparatentester aan te schaffen dan verwijzen we u graag naar de website EigenTester.nl. Eigen Tester is onderdeel van Eigen Keurmeester, voor hoogwaardige apparatuur en een eerlijk advies bij uw aankoop.

Dinsdag 6 juni  2023: Herhalingscursus keuren van elektrische arbeidsmiddelen

Tijden: 9:00 - 12:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 195,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum

Dinsdag 6 juni 2023: Herhalingscursus keuren van ladders trappen & rolsteigers

Tijden: 13:00 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 195,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum

Donderdag 7 december  2023: Herhalingscursus keuren van elektrische arbeidsmiddelen

Tijden: 9:00 - 12:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 195,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum

Donderdag 7 december  2023: Herhalingscursus keuren van ladders trappen & rolsteigers

Tijden: 13:00 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 195,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum
Tijdens deze herhalingscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wetgeving: Arbobesluit 
 • Normen: NEN 3140, EN 50110, NEN2484, EN 131, EN 1004, EN 13374
 • Visuele inspectie en beproeving 
 • Deskundigheid volgens Arbobesluit
 • Gebruik van diverse apparatentesters 
 • De meest recente regelgeving 

Cursusduur

De herhalingscursus keurmeester elektrische arbeidsmiddelen duurt een halve dag en start om 9.00 uur en eindigt om 12.30 uur. Ook de herhalingscursus voor keurmeesters van ladders, trappen, rolsteigers & dakrandbeveiliging duurt een halve dag en start om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Beide cursussen kunnen gecombineerd worden op een dag of afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Deze cursusdag bestaat uit theorie en praktijk. Koffie, thee en diverse frisdranken zijn inbegrepen bij de cursus. Bij een combinatie van beide herhalingscursussen is ook de lunch inbegrepen. 

Locatie
Hapert (NB) of incompany in heel Nederland en België.

Kosten
De kosten van de herhalingscursus elektrische arbeidsmiddelen bedragen € 195,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.

De kosten van de herhalingscursus ladders, trappen, rolsteigers & dakrandbeveiliging bedragen € 195,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.

Bij een combinatie van beide herhalingscursussen op één dag is de totaalprijs € 350,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.

direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie medewerkers deel laten nemen nemen aan een herhalingscursus? Op verzoek is het mogelijk om alle herhalingscursussen in-company te verzorgen in heel Nederland en België. Op speciaal verzoek kan zelfs een 1 op 1 maatwerkcursus verzorgd worden of begeleiding tijdens het keuren in de praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Tegemoetkoming in de studiekosten
Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt voor een van onderstaande tegemoetkomingen in de studiekosten:

 • Wij Techniek: opleidingsvouchers tot maximaal € 1500.- per werknemer per jaar. Kijk op www.wij-techniek.nl voor meer informatie. Alle keurmeestercursussen van Eigen Keurmeester zijn goedgekeurd en staan in het cursusaanbod op de website van Wij Techniek 
  Stichting OOM Organisatie Metaalbewerking: tegemoetkoming tot 50 % van de scholingskosten, kijk voor meer informatie op www.oom.nl

Schrijf u direct in voor de herhalingscursus voor Keurmeesters!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester