Cursus valbeveiliging keuren

Cursus keurmeester valbeveiliging & dakrandbeveiliging

ik wil mij direct inschrijven

Cursusprogramma

De cursus keurmeester valbeveiliging is bedoeld voor eenieder die te maken krijgt met het keuren van persoonlijke valbeveiliging. Na het met goed gevolg doorlopen van deze cursus mag de cursist ook externe keuringen uitvoeren. 

Het doel van deze cursus is het leren inspecteren van persoonlijke valbeveiliging en collectieve dakrandbeveiliging, waaronder:

 • harnasgordels
 • veiligheidslijnen
 • valdempers
 • mobiele ankerpunten
 • bevestigingshaken
 • (boom-)klimmaterialen
 • positioneringsmaterialen
 • dakrandbeveiliging

Nieuw aan de cursus is de toevoeging dakrandbeveiliging. Mobiele dakrandbeveiliging voor platte daken en schuine daken dient ook geïnspecteerd te worden.

Wij adviseren om zelfoprollende valblokken met staalkabel door een door de fabrikant geautoriseerde deskundige te laten keuren.

Bewijs van deskundigheid
De cursist ontvangt een bewijs van deskundigheid, na het succesvol afronden van een theorietoets en praktijkhandelingen. Dit bewijs heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. 

Tools / Lesmateriaal
Compleet en goed lesmateriaal maakt het volgen van de cursus aangenamer, Eigen Keurmeester voorziet hierin. Tijdens de cursus ontvangen de deelnemers digitale bewerkbare inspectielijsten. Daarnaast ontvangt men tijdens de training een praktisch meetmiddel.

 TIP 
Indien u al beschikt over een certificaat keuren van valbeveiliging maar nog niet over het onderwerp keuren van dakrandbeveiliging, kunt u ook overwegen om deel te nemen aan de Cursus keuren van ladders, trappen, rolsteigers en dakrandbeveiliging!

Donderdag 13 juli 2023

Cursusduur: 1 dag
Tijden: 09.00 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 275,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum

Dinsdag 12 september 2023

Cursusduur: 1 dag
Tijden: 09.00 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 275,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum

Donderdag 16 november 2023

Cursusduur: 1 dag
Tijden: 09.00 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 275,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor deze datum
Tijdens de cursus voor het keuren van valbeveiliging & dakrandbeveiliging, komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wetgeving: Arbobesluit
 • Normen: EN 353 - 355, EN 360 - 363, EN 358, EN 795, EN 13374
 • Levensduur textiel & kunststof
 • Keuringsregistraties

Cursusduur

De cursus duurt één dag en bestaat uit theorie en praktijkoefeningen. Een lunch is inbegrepen en koffie, thee en diverse frisdranken gedurende de cursusdag. De dag start om 09:00 uur en zal rond 16:30 uur eindigen.

Datum

Indien de gewenste datum niet tussen ons overzicht staat voor individuele deelname, neem met ons contact op. Wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn, indien er meerdere deelnemers zijn kunnen wij een opmaat training verzorgen op de door u gewenste dag en tijdstip, de minimale deelname hiervan is vijf cursisten.

Locatie
Hapert (NB) of incompany in heel Nederland.

Kosten
De kosten van de cursus keurmeester valbeveiliging & dakrandbeveiliging bedragen € 275,- per persoon exclusief btw. U hoeft de cursus pas achteraf te betalen.

Wanneer u zich inschrijft met één of meerdere collega’s, welke tegelijkertijd deel nemen aan dezelfde cursus op dezelfde datum, dan kunt u profiteren van onze staffelkortingen:

 • 2 cursisten = € 10,- korting per persoon exclusief btw
 • 3 cursisten = € 20,- korting per persoon exclusief btw
 • 4 cursisten of meer = € 30,- korting per persoon exclusief btw
direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie met vijf of meer medewerkers deelnemen aan deze cursus? Op verzoek is het mogelijk om deze cursus incompany te verzorgen in heel Nederland. Op speciaal verzoek kan zelfs een 1 op 1 maatwerkcursus verzorgd worden of begeleiding tijdens het keuren in de praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Herhalingscursus
Wanneer deze cursus met goed gevolg is volbracht ontvangt de cursist een certificaat. Het certificaat geeft aan waar en wanneer de training heeft plaatsgevonden. De geldigheidsduur van het certificaat is 5 jaar. Wij bieden geen herhalingscursussen aan op onze website. Echter als alternatief bieden wij 25% korting op het aanmelden van een 1-daagse cursus, na het overleggen van een eerder behaald keurmeestercertificaat.
Voor abonnees op onze nieuwsbrief, bieden wij periodiek bijscholingsbijeenkomsten aan ter borging van de wettelijk vereiste deskundigheid en als alternatief op een herhalingscursus. 

Toelating
Geen specifieke vooropleiding vereist. Het is aan te raden dat de cursist technisch inzicht heeft.

Tegemoetkoming in de studiekosten
Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt voor een van onderstaande tegemoetkomingen in de studiekosten:

 • Wij Techniek: opleidingsvouchers tot maximaal € 1500.- per werknemer per jaar. Kijk op www.wij-techniek.nl voor meer informatie. Alle keurmeestercursussen van Eigen Keurmeester zijn goedgekeurd en staan in het cursusaanbod op de website van Wij Techniek 
  Stichting OOM Organisatie Metaalbewerking: tegemoetkoming tot 50 % van de scholingskosten, kijk voor meer informatie op www.oom.nl

Schrijf u direct in voor deze cursus en wordt keurmeester valbeveiliging & dakrandbeveiliging!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester