Het 70:20:10-concept

Het 70:20:10-concept, wat is het en wat leren we ervan? Het concept geeft een weergave over hoe medewerkers leren en in welke fases dit komt. 

Het leereffect komt in 3 fases: 

•  70% leren we door ervaring 
•  20% leren we van anderen 
•  en 10% leren we d.m.v. een gestructureerd programma  

Wat we van het 70:20:10-concept kunnen leren, is dat we door slim om te gaan met de vormen formeel en informeel leren, medewerkers effectiever kunnen opleiden. Maar wat houdt dit formeel en informeel leren precies in?  

Formeel en informeel leren 
Wanneer we spreken over verschillende vormen van leren, dan is er een onderscheid te maken tussen formeel en informeel leren. Formeel leren is gemakkelijk te plannen met een doel dat vooraf gesteld is. Er wordt dan in een korte tijd veel kennis overgebracht op een overzichtelijke manier. Hier ligt de focus dus 100% op de leerstof.  

Bij het informeel leren leer je wat er nodig is. Er wordt iets (aan)geleerd wat direct toepasbaar is in de praktijk. De ervaring hiervan zal men dan ook langer onthouden.  

Ideale opleidingstraject 
Het ideale opleidingstraject kent dus zowel formeel als informeel leren. Door een slimme combinatie tussen formeel en informeel leren kunnen medewerkers beter en effectiever worden opgeleid met een hoger rendement.  
 
Cursussen Eigen Keurmeester 
Ook bij Eigen Keurmeester maken we gebruik van dit leerconcept. Tijdens onze cursussen combineren we theorie met gezamenlijke én individuele praktijkoefeningen in onze praktijkruimte.
  
Benieuwd naar ons unieke cursusaanbod? Klik dan hier.   

terug naar overzicht

Even the all-powerful Pointing has no control about the blind

direct contact
direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester