Wat voor invloed heeft een veilige werkplek?

Werknemers kunnen zich beter kunnen concentreren en zijn alerter wanneer ze werken in een veilige omgeving. Het hebben van de juiste certificaten en het voldoen aan relevante keurmerken bevordert niet alleen de veiligheid binnen uw bedrijf, maar kan ook de betrokkenheid van uw werknemers vergroten.

Onderzoek toont aan dat er in een veilige werkplek zo’n 62% minder bedrijfsongevallen plaatsvinden. Ook zijn werknemers meer gemotiveerd wanneer de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Een deel van het intern op orde hebben van keuringen is namelijk communicatie en openheid.

Méér dan veiligheid
Wanneer iedereen op de hoogte is van veiligheidsvoorschriften verhoogt dat niet alleen de veiligheid, maar ook betrokkenheid. Werknemers zullen eerder geneigd zijn om zelf gevaren te signaleren en aan de bel te trekken. Het bewustzijn van uw medewerkers zal zich niet alleen beperken tot hun arbeidsomstandigheden.

Veiligheid is niet alleen een steekwoord voor u als werkgever, maar zeker ook voor werknemers. Het zijn immers hun arbeidsomstandigheden die verbeterd worden! Een alerte medewerker vergroot zijn eigen veiligheid en daarmee ook zijn werkplezier. Men is zich bewust van risico’s en kan het gevaar zo veel mogelijk beperken.

Organisatie-brede verbeteringen
Wanneer uw bedrijf haar keuringen op orde heeft zal het effect daarvan in alle lagen van uw organisatie merkbaar zijn. Veiligheid gaat omhoog, en daarmee ook werkplezier; u vergroot de betrokkenheid van uw medewerkers en het imago dat uw bedrijf heeft. U behandelt uw personeel als uw grootste bezit door uw werktuigen en gereedschappen zo verantwoord mogelijk in te zetten.

Eigen Keurmeester kan uw keuringen voor u doen, of u en uw personeel opleiden om deze zelf te kunnen verrichten. U zult merken dat deze keuringen veel meer verbeteren dan alleen veiligheid.

terug naar overzicht

Even the all-powerful Pointing has no control about the blind

direct contact
direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester