Zelf uw apparaten testen dankzij Eigentester.nl

Zelf uw apparaten testen? Dat kan! Echter is daarvoor natuurlijk wel een eigen testapparaat noodzakelijk. Eigen Keurmeester heeft voor u een selectie aan kwalitatief hoogwaardige testers samengesteld op de website Eigentester.nl. Met de juiste apparatuur en kennis kunt u namelijk ook prima zelf aan de slag met het testen van uw apparaten.

Verschillende soorten apparatentesters
Apparatentesters zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Tester die voldoen aan de Nederlandse norm NEN 3140 zijn praktisch allemaal deugdelijk. Er is echter wel sprake van een uitgebreide keuzemogelijkheid, welke tester past het beste bij je onderneming?

In de basis zijn er 3 soorten apparatentesters:
- Basistesters, zonder opslaggeheugen;
- Testers met opslaggeheugen van meetwaarden;
- Testers met volwaardig opslaggeheugen.

Drie verschillende soorten apparatentesters
Basistesters behoren tot de categorie professionele testers waarbij de keurmeester zelf een separate vorm van keuringsregistratie bij houdt. Dit kan bijvoorbeeld op een tablet, laptop of op papier.

De testers met opslag van meetwaarden bieden een gedeeltelijke keuringsregistratie. De gebruiker dient daarnaast nog een tweede keuringsregistratie aan te leggen waarbij een match gevormd wordt tussen de meetwaarden in de tester en een inventarislijst van de arbeidsmiddelen.

De testers met volwaardig opslaggeheugen bieden de mogelijkheid om zowel de objectgegevens (omschrijving apparaat, merk, serienummer, etc.) als ook de testresultaten op te slaan in een database. Vanuit de bijbehorende software kunnen diverse overzichten en keuringsrapporten worden gegenereerd en geprint.

Diverse varianten
Daarnaast kan er nog gekozen worden voor varianten met: draagbare accumodus, reële lekstroomtesten, aardlekschakelaar testfunctie, directie aansluitmogelijkheid van een 3-fase lekstroomadapter of -tang, barcodescanner, labelprinter, fotocamera en de mogelijkheid tot rapporteren van niet-elektrische keuringen door middel van zelf aan te maken checklijsten.

Laat bovenstaande u niet afschrikken in het maken van uw keuze. Over het algemeen kan voor iedere tester aanvullende accessoires worden aangeschaft voor het keuren van 3-fasen krachtstroomapparatuur en aardlekschakelaars. Eigen Keurmeester biedt hiervoor diverse accessoires aan.

Prijssegment
Over het algemeen geldt, des te meer functies, des te hoger het prijssegment. Eigen Keurmeester biedt een korting aan op apparatentesters in combinatie met een of meerdere te volgen keurmeestercursussen. De tester kan direct worden gebruikt voor praktijkoefeningen tijdens een van onze NEN 3140 keurmeestercursussen.

Op zoek naar tester-advies? Wij geven graag advies bij aanschaf van apparatentesters, maar ook in de gebruiksfase! Dit geldt natuurlijk ook voor overige keuringsvraagstukken.terug naar overzicht

Even the all-powerful Pointing has no control about the blind

direct contact
direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester