Nieuwe norm voor bedrijfsvoering van elektrische laagspanningsinstallaties

Met ingang van 1 december 2018 is de NEN 3140 vervangen door een nieuwe versie. De norm voor bedrijfsvoering van elektrische laagspanningsinstallaties, omvat ook het onderwerp “Inspectie van elektrische arbeidsmiddelen”. Deze normtekst wordt in Nederland gezien als stand van de wetenschap met betrekking tot keuren van elektrische arbeidsmiddelen. Opdrachtgevers en toezichthouders verwachten veelal dat de laatste versie van de NEN 3140 wordt toegepast.

Nieuwe versie
Vrijwel alle apparatentesters in Nederland zijn afgestemd op voorgaande versies van de NEN 3140. Echter bevat de versie van december 2018 enkele wijzigingen welke van invloed zijn op de keurmeester van elektrische arbeidsmiddelen.

Bijscholing
Eigen Keurmeester organiseert enkele ochtendsessies om bijgeschoold te worden over deze wijzigingen. Deze bijscholing telt mee als periodieke instructie volgens de NEN 3140 ter waarborging van de wettelijk vereiste deskundigheid. Tevens zal er een bewijs van deelname na afloop worden uitgereikt.

De volgende onderwerpen komen tijdens de sessie aan bod:

  • Verwijzing naar andere normen voor keuren van lasapparaten en materieel voor meet- en regeltechniek en laboratoriumgebruik;
  • Steekproefsgewijs keuren, of enkel visueel inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen met een lager keuringsinterval;
  • Vernieuwde grenswaarden voor het meten van weerstanden van beschermingsleidingen;
  • Overige wijzigingen;
  • Praktijkervaringen;
  • Praktijkoefeningen.

Ook kan de bijscholing eventueel gecombineerd worden met een cursus keuren van lasapparaten conform NEN-EN-IEC 60974-4 of een praktijksessie keuren van 3-fasen apparatuur en zwerfkasten. Hieronder vindt u het overzicht van de aankomende sessies.

Donderdag 28 februari 2019
Ochtend:            Bijscholing NEN 3140:2018;
Middag:              Cursus keuren van lasapparaten (optioneel).

Dinsdag 12 maart 2019
Ochtend:            Bijscholing NEN 3140:2018;
Middag:              Praktijksessie keuren van 3-fasen apparatuur en zwerfasten (optioneel).

De sessiekosten bedragen € 95,- excl. btw per dagdeel. Naast het bewijs van deelname voorziet Eigen Keurmeester de deelnemers van een uittreksel van inhoudelijke wijzigingen.

Bij interesse zien wij uw reactie of inschrijving graag tegemoet!terug naar overzicht

Even the all-powerful Pointing has no control about the blind

direct contact
direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester