Opleiding Operationeel Veiligheidskundige - OVK

Ik wil mij DIRECT inschrijven

Opleidingsprogramma 

Wat is veilig werken? Er wordt snel gedacht; 'dit is veilig', maar is dat ook zo? Is er binnen uw organisatie iemand met de nodige veiligheidskennis? Haal die know how nu in huis met de opleiding Operationeel Veiligheidskundige. Deze praktijkgerichte opleiding draagt direct bij aan een veiligere werkplek. (de OVK opleiding staat ook bekend als Veiligheidscoördinator / BVK, Veiligheidskundige-Basis)

Waarom deze cursus? 
Met deze 5 daagse training tot Operationeel Veiligheidskundige bent u de schakel tussen de praktijk en het management. De opleiding is geschikt voor personen die binnen de organisatie belast zijn met het veiligheids- en gezondheidsbeleid. Het is dè cursus voor o.a. preventiemedewerkers, leidinggevenden, leden van de ondernemingsraad en V&G-functionarissen. De OVK-opleiding komt tegemoet aan het VCA-aspect “voldoende deskundigheid”.

Tijdens deze opleiding wordt er dieper ingegaan op veel veiligheidsthema's die tijdens een VCA-VOL cursus niet aan bod komen. Met het OVK-diploma krijgt u een vrijstelling voor de eerste module van de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) 

Toelatingseisen
U heeft een VCA-VOL diploma nodig. Deze cursus kan ook tijdens de opleidingsperiode gevolgd worden bij een van onze partners; Saasen Groep of FAF-training.

Bewijs van deelname
De opleiding wordt afgesloten met praktijkopdrachten en een examen van 50 meerkeuze vragen. 

U ontvangt bij een succesvolle afronding een diploma met registratie in het SKO - Hobéon register. De opleiding is ontwikkeld door Gelling Publishing. 

Lesmateriaal en studiebelasting
De totale studiebelasting bedraagt 75 uur waarvan 35 uur zelfstudie. Het lesmateriaal is inbegrepen in de prijs en omvat:

  • Leerboek, werkschrift en lesmap OVK
  • 4 wetboekjes
  • Rugzak

Start:
dinsdag 14 januari

Cursusduur: 5 dagen
Tijden: 08:30 - 16:30 uur
Locatie: Hapert
Kosten: € 2.300,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor opleiding

Examen:
dinsdag 17 maart

Examenduur: 90 minuten
Locatie: Hapert

Tijdens de cursus tot Operationeel Veiligheidskundige komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Arbozorg en organisatie, taken en positie van de veiligheidskundige
  • Wetgeving en bouwproces – Arbobesluit    (project V&G-plan) Arbeidsplaatsen
  • Arbeidsmiddelen
  • Gevaarlijke stoffen
  • RIE, TRA, LMRA en werkvergunning

Cursusduur

De cursus Operationeel Veiligheidskundige duurt in totaal vijf dagen en bestaat uit theorie en praktijk. Lunch, koffie, thee en diverse frisdranken zijn inbegrepen. De cursus start om 08:30 uur en zal rond 16:30 uur eindigen.

Locatie
Hapert (NB) of incompany in heel Nederland en België.

Kosten
De kosten van de cursus Operationeel Veiligheidskundige bedragen € 2.300,- per persoon. Prijzen zijn exclusief btw.

Wanneer u zich inschrijft met één of meerdere collega’s, die tegelijkertijd deel nemen aan dezelfde opleiding op dezelfde datum(s), dan kunt u profiteren van maatwerkaanbiedingen.

direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie met vijf of meer medewerkers deelnemen aan de cursus Operationeel Veiligheidskundige? Op verzoek is het mogelijk om deze cursus incompany te verzorgen in heel Nederland en België. Op speciaal verzoek kan zelfs een 1 op 1 maatwerkcursus verzorgd worden of begeleiding tijdens het keuren in de praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Schrijf u direct in voor de opleiding Operationele Veiligheidskundige!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester