Cursus machineveiligheid voor keurmeesters

Masterclass keuring en inspectie van arbeidsmiddelen

Ik wil mij DIRECT inschrijven

Programma Masterclass keuring en inspectie van arbeidsmiddelen

Hobéon SKO gewaardeerde training
De Masterclass is bestemd voor onder andere Veiligheidskundigen, Auditoren en Arbeidsinspecteurs en heeft als doel om veiligheidsfunctionarissen meer kennis bij te brengen op het gebied van keuring van arbeidsmiddelen. Veelal wordt gedacht aan een snelle visuele inspectie, een druk op de knop van een testinstrument en een functiecheck.

Er zijn vele valkuilen op het gebied van keuring van arbeidsmiddelen. De veiligheidsfunctionaris kan na de masterclass beoordelen of de keurmeester bevoegd is en zijn/haar keuring deskundig heeft uitgevoerd, niet alleen volgens een norm, maar ook risicogestuurd aan de hand van het Arbobesluit.

"Geen keurmeestercursus"
Het is nadrukkelijk niet de bedoeling on deelnemers op te leiden tot deskundig keurmeester. De nadruk ligt daarbij op Risico inventarisatie & evaluatie, wetgeving, keuringsregistraties en veelvoorkomende praktijkfouten.

Voorbereiding en zelfstudie is niet noodzakelijk, aandragen van praktijkcasussen of knelpunten is altijd welkom.

Bewijs van deelname
Tijdens de training wordt de actieve deelname afgetekend op een presentielijst en wordt een kennistoets afgenomen. Na een positieve afronding van de activiteit wordt een deelnamecertificaat aan de deelnemer uitgereikt.

Deze opleiding is door Hobéon SKO gewaardeerd met 1 SKO punt voor bij- en nascholing van MVK en HVK (aanvraagnummer 1756).

Tools / Lesmateriaal
Tijdens de training worden diverse werkdocumenten beschikbaar gesteld: presentatie, voorbeelden van keuringscertificaten, informatieve bronnen en links (meetwaarden, handleidingen, aandachtspunten).

Tijdens de Masterclass keuring en inspectie van arbeidsmiddelen, komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • wet- en regelgeving;
 • te keuren arbeidsmiddelen;
 • keuringsklassen;
 • eisen aan de keurmeester;
 • risico’s voor de keurmeester;
 • keuring van onder andere elektrische arbeidsmiddelen (NEN 3140) en persoonlijke valbeveiliging;
 • valkuilen/problemen bij keuringen en inspecties
 • onrechtmatige goedkeur;
 • reparaties en ongewenste gebeurtenissen;
 • registraties van keuringen;
 • praktijkcasussen visuele inspectie, metingen aan arbeidsmiddelen, oude en aangepaste arbeidsmiddelen;
 • keuring vs. Machine-RI&E.

Cursusduur

De cursus Machineveiligheid voor keurmeesters duurt één dag en bestaat uit theorie en praktijkcasussen. Lunch, koffie, thee en diverse frisdranken zijn inbegrepen. De cursus start om 08:30 uur en zal rond 16:30 uur eindigen.

Datum

Indien de gewenste datum niet tussen ons overzicht staat voor individuele deelname, neem met ons contact op. Wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn, indien er meerdere deelnemers zijn kunnen wij een op maat training verzorgen op de door u gewenste dag en tijdstip. De minimale deelname hiervan is vijf cursisten.

Locatie
Beverwijk, maar ook in Hapert (NB) of incompany in heel Nederland en België.

Kosten
De kosten voor deze Masterclass bedragen € 245,00 exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief inschrijfkosten, les, cursusmateriaal, koffie, thee, lunch, certificaat bij positieve afronding en het aanvragen van de SKO-punt.

direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie met vijf of meer medewerkers deelnemen aan de Masterclass keuring en inspectie van arbeidsmiddelen? Op verzoek is het mogelijk om deze cursus incompany te verzorgen in heel Nederland en België. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Toelating
Voor deze training zijn geen vooropleidingen vereist. Deze opleiding is door Hobéon SKO gewaardeerd met 1 SKO punt voor bij- en nascholing van MVK en HVK (aanvraagnummer 1756).

Schrijf u direct in voor de Masterclass keuring en inspectie van arbeidsmiddelen!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester