Cursus keuren draagbaar klimmaterieel

Herhalingscursus keuren van ladders, trappen & rolsteigers

ik wil mij direct inschrijven

Cursusprogramma

Tijdens deze bijscholing worden alle nieuwigheden aangereikt en worden de belangrijke punten van het keuren van klimmaterieel en rolsteigers herhaald. De cursus is geschikt  keurmeesters die al een een certificaat hebben behaald. (dit certificaat mag u voor aanvang van de cursus doormailen) 

Tijdens deze herhalingscursus worden de volgende punten behandeld:

 • Recente wet- en regelgeving
 • bespreken van probleemgevallen uit de praktijk
 • Vraagstukken  behandelen
 • Uitwisselen van ervaringen  

Bewijs van deskundigheid
De cursist ontvangt een herhalingscertificaat. Dit bewijs heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. 

Woensdag 17 november  2021 

Cursusduur: 2 uur
Tijden: 13:00 - 15:00 uur
Locatie: Online via Teams 
Kosten: € 150,- per persoon exclusief btw

Inschrijven voor een andere datum
Tijdens de cursus 'keuren van ladders, trappen & rolsteigers' komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Warenwet: Besluit Draagbaar Klimmaterieel
 • Normen: NEN 2484, EN 131, EN 1004, EN 13374
 • Deskundigheid volgens Arbobesluit
 • Opzetten van een keuringssysteem
 • Registraties en inspectielijsten
 • Eenvoudige reparaties

Cursusduur

De herhalingscursus duurt 2 uur en wordt volledig online gegeven via Teams. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie via email.  

Datum

Indien de gewenste datum niet tussen ons overzicht staat voor individuele deelname, neem met ons contact op. Wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn, indien er meerdere deelnemers zijn kunnen wij een opmaat training verzorgen op de door u gewenste dag en tijdstip, de minimale deelname hiervan is vijf cursisten.

Kosten
De kosten van de herhalingscursus keuren ladders, trappen, rolsteigers en dakrandbeveiliging bedragen € 150,- per persoon exclusief btw.

Wanneer u zich inschrijft met één of meerdere collega’s, welke tegelijkertijd deel nemen aan dezelfde cursus op dezelfde datum, dan kunt u profiteren van onze staffelkortingen:

 • 2 cursisten = € 280,- per persoon exclusief btw
 • 3 cursisten = € 405,- per persoon exclusief btw
 • 4 cursisten of meer = € 130,- per persoon exclusief btw
direct inschrijven

Incompany cursus
Wilt u binnen uw organisatie met vijf of meer medewerkers deelnemen aan deze cursus? Op verzoek is het mogelijk om deze cursus incompany te verzorgen in heel Nederland en België. Op speciaal verzoek kan zelfs een 1 op 1 maatwerkcursus verzorgd worden of begeleiding tijdens het keuren in de praktijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Herhalingscursus
Wanneer deze cursus met goed gevolg is volbracht ontvangt de cursist een certificaat. Het certificaat geeft aan waar en wanneer de training heeft plaatsgevonden. De geldigheidsduur van het certificaat is 5 jaar. Wij bieden ook herhalingscursussen aan op onze website. Het is ook mogelijk om een reguliere cursus te volgen hierop bieden wij 25% korting op het aanmelden van een 1-daagse cursus, na het overleggen van een eerder behaald keurmeestercertificaat.
Voor abonnees op onze nieuwsbrief, bieden wij periodiek bijscholingsbijeenkomsten aan ter borging van de wettelijk vereiste deskundigheid en als alternatief op een herhalingscursus. 

Toelating
Geen specifieke vooropleiding vereist. Het is aan te raden dat de cursist technisch inzicht heeft.

Tegemoetkoming in de studiekosten
Het is zeker de moeite waard om te bekijken of u in aanmerking komt voor een van onderstaande tegemoetkomingen in de studiekosten:

 • Wij Techniek: opleidingsvouchers tot maximaal € 1500.- per werknemer per jaar. Kijk op www.wij-techniek.nl voor meer informatie. Alle keurmeestercursussen van Eigen Keurmeester zijn goedgekeurd en staan in het cursusaanbod op de website van Wij Techniek 
  Stichting OOM Organisatie Metaalbewerking: tegemoetkoming tot 50 % van de scholingskosten, kijk voor meer informatie op www.oom.nl

Schrijf u direct in voor de bijscholing voor het keuren van ladders, trappen & rolsteigers!

direct inschrijven
Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten en ons cursusaanbod?

Eigen Keurmeester